Vermeer Centrum (Delft)

Vermeer Centrum (Delft)

Het Vermeer Centrum biedt een visuele ontdekkingstocht door het leven, het werk en de stad van Johannes Vermeer. De bezoeker stapt het 17e- eeuwse Delft binnen, bekijkt beelden van het hele oeuvre van de meester Vermeer en gaat op zoek naar de verhalen achter de schilderijen. Het Vermeer Centrum Delft is de enige plaats waar reproducties van al zijn schilderijen te zien zijn.

In het atelier op de eerste verdieping ervaart men de werkwijze van Vermeer en zijn meesterschap van licht, compositie en kleur. Ijn bijna al zijn schilderijen komt hetzelfde kleurenpalet terug. Vermeer gebruikte bijvoorbeeld ook een camera obscura. In het Vermeer Centrum is te zien hoe je met deze camera de grote markt van Delft kunt zien. Ook is een typische opstelling van een schilderij van Vermeer te zien waar men zich zelf kan fotograferen in de stijl van Vermeer.

Website: www.vermeerdelft.nl | Het Vermeer Centrum op wikipedia: nl.wikipedia.org/wiki/Vermeercentrum | Contactpersoon: Taco de Koning

Lijst met te fotograferen objecten:

Alle reproducties in het Vermeer Centrum Delft en de objecten van de tentoonstelling mogen gefotografeerd worden.

Let wel op de juiste tags, de foto’s moeten minimaal met ‘WLANL’, ‘vermeerdelft’, ‘jouw flickr naam’, ‘naam van het werk’ getagged worden.

Regels voor het maken van foto’s in het Vermeer Centrum Delft:

Het is niet toegestaan om in het Vermeer Centrum lampen en/of een statief te gebruiken, tenzij dit van te voren af gesproken is voor een bepaalde tijd. Flitsen mag, mits andere bezoekers niet gehinderd worden.

Deze regels zijn een aanvulling op dealgemene spelregels van Wiki loves art/NL