5 dingen te doen in Rotterdam

In de provincie Zuid-Holland ligt Rotterdam, de grootste havenstad van ons land. Rotterdam is ook een heel leuke stad om een dagje naartoe te gaan. Wat is er allemaal te doen in Rotterdam?

  1. Diergaarde Blijdorp bezoeken

Diergaarde Blijdorp is een dierentuin in Rotterdam. De dieren leven in deze dierentuin in een natuurlijke omgeving. In Diergaarde Blijdorp hebben ze hun best gedaan om de natuurlijke leefomgeving van de dieren zo goed mogelijk na te maken. Dit maakt het dierenpark erg uniek. Er zijn ook allerlei zeedieren waar je onderdoor kunt lopen en het park heeft veel activiteiten voor kinderen, waaronder een Afrikaanse speeltuin. Deze Afrikaanse speeltuin heeft een kinderjungle, bestaand uit vier verdiepingen. Rondslingeren en klimmen kan hier uitermate goed, dus voor kinderen een fantastische plek om zelf wat energie kwijt te kunnen!

  1. Abseilen en tokkelen van de Euromast

De hoogste uitkijktoren van Nederland is de Euromast. Deze mast is ook open voor publiek. Vanaf 185 meter hoog heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Om op deze hoogte te komen kun je een glazen lift nemen waardoor je constant een panoramaview over Rotterdam hebt. 

Halverwege de Euromast, op zo’n 100 meter hoogte, is een platform geplaatst. Vanaf dit platform kan er getokkeld en abgeseild worden naar beneden. Dit is al 20 jaar lang een populaire attractie in Rotterdam. Bij het tokkelen wordt een snelheid van 100 kilometer per uur behaald, de baan gaat schuin diagonaal 250 meter naar beneden. Is dit je te snel, dan kun je ook kiezen voor abseilen. Dit kan je rustig in je eigen tempo doen.

  1. De Markthal bezoeken

In 2014 is deze iconische hal geopend. De Markthal is 40 meter hoog en je vindt er  veel eet- en marktkraampjes. Daarnaast zijn er een aantal goede restaurants gevestigd. Het plafond van de Markthal is een bezienswaardigheid op zich, bedekt met een enorm kunstwerk van bloemen, fruit en groenten, allemaal op de markt te krijgen. De koud blijft buiten dankzij de enorme glazen puien. Dit maakt de Markthal ook in de winter een leuke bezienswaardigheid.

  1. De verschillende Street Art Routes lopen

Street art en Rotterdam gaan hand in hand. Rotterdam wordt ook wel de Capital of Cool genoemd, er zijn vele verborgen muurschilderingen in de stad te vinden. Zo zijn er zeven routes samengesteld, die je door verschillende wijken in Rotterdam leiden, langs al deze muurschilderingen. Met behulp van een app kun je de route lopen. De route bevat zowel oude als nieuwe kunstwerken.

  1. Naar het Maritiem Museum

Het Maritiem Museum is voor grote én kleine ontdekkers en laat je zien dat ons dagelijks leven enorm beïnvloed wordt door de maritieme wereld. Reis mee door het verleden en heden door middel van eigentijdse tentoonstellingen. Bewonder topstukken uit de collectie, luister naar verhalen of neem deel aan de vele activiteiten. Het Maritiem Museum is gelegen in de grootste en oudste museumhaven van Nederland. Hier beleef je met historische kranen en schepen hoe de wereldhaven van Rotterdam, op deze plek, begon.