Van Gogh Museum (Amsterdam)

Van Gogh Museum

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de 19de-eeuwse kunstgeschiedenis.

Website: www.vangoghmuseum.nl | Het Van Gogh Museum op wikipedia: nl.wikipedia.org/wiki/Van_Gogh_Museum | Contactpersoon: Laurine van de Wiel

Van Gogh Museum organiseert twee foto-ochtenden

In het Van Gogh Museum geldt een strikt ‘niet-fotograferen’ beleid, ook in de maand juni. Maar exclusief voor deelnemers aan Wiki Loves Art/NL gaan de deuren open op twee ochtenden, in alle vroegte. De data zijn dinsdag 23 juni en maandag 29 juni, tussen acht en tien uur ‘s ochtends.
De hoogtepunten uit de vaste collectie van het Van Gogh Museum mogen die ochtend gefotografeerd worden. Het gaat om tientallen werken op de eerste verdieping van het Rietveldgebouw, onder andere uit de periodes Parijs, Arles, Saint-Rémy en Auvers-sur-Oise.
Daarnaast nodigen we je uit om de buitenzijde van het museum te fotograferen: het hoofdgebouw van architect Gerrit Rietveld en de tentoonstellingsvleugel van Kisho Kurokawa.

Deelnemen?
Let op: deelname is alleen mogelijk bij voorinschrijving en er zijn per ochtend twintig plaatsen beschikbaar. Houd er ook rekening mee dat alle schilderijen zijn ingelijst met museumglas.
Voor (architectuur-)fotografie van de buitenzijde van het Museum hoef je je niet aan te melden.

Aanmelden
Aanmelden is verplicht, zonder een bevestiging van de aanmelding kun je helaas niet deelnemen. Er is plek voor twintig fotografen per ochtend. Deze plaatsen worden vergeven aan diegenen die zich als eerste aanmelden. Het werkt heel eenvoudig:

  • Meld je komst aan per e-mail vóór 13 juni bij Laurine van de Wiel, wiel@vangoghmuseum.nl, onder vermelding van Wiki Loves Art.
  • Geef in de e-mail aan op welke datum je beschikbaar bent: 23 en/of 29 juni. Vermeld ook de naam van je Flickr account en stuur de link naar je Flickr-pagina mee.
  • Je aanmelding is rond zodra je een bevestiging per e-mail hebt ontvangen. Deze mail ontvang je uiterlijk 18 juni. Hierin staan ook de details over de ochtend vermeld.

Regels voor het maken van foto’s in het Van Gogh Museum:

  • Alleen werken uit de vaste collectie op de 1e verdieping van het Rietveldgebouw mogen deze ochtenden gefotografeerd worden, met uitzondering van enkele werken die in bruikleen zijn.
  • De groep fotografen blijft bij elkaar, we verplaatsen ons gezamenlijk van zaal naar zaal.
  • Mens en apparatuur mogen het schilderij niet dichter naderen dan 60cm.
  • Gebruik van flitsapparatuur en lampen is niet toegestaan.