Events

Kick off – 1 juni – Amsterdam

Op maandag 1 juni vindt er om 13:00 uur in het Joods Historisch Museum in Amsterdam een kick off evenement plaats met o.a. een fotografieworkshop en een highlightstour van de collectie. Deelname aan de kick off is gratis maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan door een e-mail te sturen aan evenementen@jhm.nl

Wiki-welkom – 7 juni – Mook

Op zondag 7 juni a.s. biedt Stichting Jacques van Mourik belangstellende fotografen de gelegenheid om in alle rust te fotograferen. Het Gemeentehuis is speciaal voor hen tussen 12 en 17 uur geopend en medewerkers van de Stichting zijn aanwezig voor informatie of hulp. Vanwege onze voorbereidingen, stellen we een mailtje van fotografen die willen komen op prijs: stichtingvanmourik@planet.nl.

Midzomerfeest – 21 juni – Rotterdam

Op zondag 21 juni vindt in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam een midzomerfeest plaats voor iedereen die Wiki loves art/NL een warm hart toedraagt. Met exclusieve rondleidingen, lezingen, een film en een afsluitende borrel vieren we Wiki loves art/NL! Verder kan op deze dag in de vijf aan Wiki loves art/NL deelnemende Rotterdamse musea gefotografeerd worden. Dit zijn Museum Boijmans van Beuningen, Nederlands Architectuur Instituut (NAi), Maritiem Museum, Het Havenmuseum en de Kunsthal.

Kijk hier voor het volledige programma. Afsluitend is er een borrel in de museumtuin.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via: educatie@boijmans.nl

Foto ochtenden Van Gogh Museum – 23  &  28 juni – Amsterdam

In het Van Gogh Museum geldt een strikt ‘niet-fotograferen’ beleid, ook in de maand juni. Maar exclusief voor deelnemers aan Wiki Loves Art/NL gaan de deuren open op twee ochtenden, in alle vroegte. De data zijn dinsdag 23 juni en maandag 29 juni, tussen acht en tien uur ‘s ochtends.

(meer info over aanmelden & deelname: kijk hier)

ING loves Art – 25 juni 2009 – Amsterdam

Op donderdag 25 juni organiseert ING Art Management exclusief voor deelnemers aan Wiki Loves Art/NL een openstelling in de Amsterdamse Poort. Van 16.00 – 19.00 uur mogen hoogtepunten uit de bedrijfscollectie worden gefotografeerd.

(meer info over aanmelden & deelname kijk hier)

XS4all  Fotoworkshop Tropenmuseum – 26 juni 2009 – Amsterdam

Speciaal voor Wiki loves art/NL  organiseert XS4ALL op 26 juni een fotoworkshop in het Tropenmuseum in Amsterdam. De workshop wordt gegeven door fotograaf Angelo Goedemondt. Hij geeft al jaren les over fotografie en hij zal een uur lang uitleg geven over objectfotografie en belichting met de in het museum bestaande lichtbronnen. Daarna gaan de deelnemers het museum in om te fotograferen en zullen de gemaakte foto’s worden geanalyseerd. De workshop start om 14 uur en duurt tot 18 uur.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar: pachango@xs4all.nl

Wiki Warm Welcome- 28 juni- Kunsthal

De KunstHal Flickrgroep krijgt op zondag 28 juni een speciaal ‘Wiki Warm Welcome’ met een VIP programma.

Fotosessie met ontbijt op vrijdag 19 juni in Princessehof en Fries Museum!

Op vrijdag 19 juni organiseren Princessehof en Fries Museum een bijzondere fotosessie. ’s Ochtends vóór de opening van de musea krijgen deelnemers eenmalig de gelegenheid om met gebruikmaking van flits en statief te fotograferen. Vanaf 08.00 uur is iedereen uitgenodigd voor een ontbijt in het Fries Museum om vervolgens aan de slag te gaan, eerst in het Fries Museum en vanaf 09.30 uur in het Princessehof. Deelnemers maken bovendien kans op een extra prijs die het Fries Museum en het Princessehof uitloven aan de meest verrassende foto!

Aanmelding voor het ontbijt graag uiterlijk donderdag 18 juni via info@friesmuseum.nl. Dus meld je snel aan!