Oudheidskamer Vreeswijk (Nieuwegein)

Oudheidskamer Vreeswijk
Vreeswijk vormt heden ten dage het culturele hart van het dynamische Nieuwegein.Een van de cultuurdragers, de Oudheidskamer Vreeswijk, is gevestigd op Fort Vreeswijk en richt zich op de geschiedenis van het voormalige schippersdorp Vreeswijk en haar bewoners.

Facetten die onder meer met vaste- en thematentoonstellingen worden belicht zijn: de middenstand, het verenigingsleven, wonen en werken, het onderwijs en natuurlijk de scheepvaart. In de Oudheidskamer zijn prenten en boeken over al die Vreeswijkse facetten en Vreeswijkers te koop, zo ook een routebeschrijving voor wandeltochten door het oude dorp, langs de Lek, de sluizen etc. Voor scholen is er een educatief programma.

Website Oudheidskamer Vreeswijk | Contactpersoon: nog onbekend

Lijst met te fotograferen objecten:

Hier komt de lijst met de door Oudheidskamer Vreeswijk aangewezen objecten/kunstwerken die in het kader van wiki loves art /NL gefotografeerd kunnen worden.

Regels voor het maken van foto’s in Oudheidskamer Vreeswijk :

Hier komt uitleg over de regels voor het maken van foto’s en over het beschrijven en taggen van in de Oudheidskamer Vreeswijk gemaakte foto’s. Deze regels zijn een aanvulling op de algemene spelregels van Wiki loves art/NL