Graphic Design Museum (Breda)

graphic design museumHet Graphic Design Museum Beyerd Breda, voorheen Museum de Beyerd, is een nationaal museum voor grafische vormgeving en werken van grafisch ontwerpers gevestigd in de Boschstraat in Breda Centrum in Breda. De officiële heropening vond plaats op 11 juni 2008 door Koningin Beatrix, na een drie jaar durende verbouwing. Per 1 januari 2008 is De Beyerd een zelfstandige organisatie. Sinds april 2008 heeft het museum een nieuwe internationale naam, het heet voortaan Graphic Design Museum Beyerd Breda. Het museum heeft een deel van het archief van Total Design van 1963-1980 in langdurig bruikleen verworven van het NAGO. Het Graphic Design Museum is ook een kenniscentrum en heeft een ontmoetingsplaats met publieksruimten zoals een winkel, café en auditorium. Er is een Museum Magazine. Er is een educatief programma voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs.

Website: www.graphicdesignmuseum.nl | Het Graphic Design Museum op wikipedia: nl.wikipedia.org/wiki/Graphic_Design_Museum | Contactpersoon: Lotte Meyer

Lijst met te fotograferen objecten:

Helaas mag er in het Graphic Design Museum niet gefotografeerd worden, vanwege de rechten van bruikleengevers en de makers. In aansluiting met de zomertentoonstelling “Dutch Design Database” is er een alternatieve opdracht opgesteld.

Deze tentoonstelling, die op 27 juni opent, toont de professionele ontwikkeling van de Nederlandse ontwerpindustrie sinds 1945. De Nederlandse overheid speelt als grote opdrachtgever een belangrijke rol in hoe Nederland eruit ziet. Als je erop gaat letten, is er meer “Nationaal grafisch ontwerp” dan je denkt. De opdracht luidt dan ook:

Fotografeer en documenteer het Nederlandse nationale grafisch ontwerp.

Hiermee bedoelen we het grafische ontwerp zoals logo’s en andere huisstijl toepassingen die voor of door Nederlandse ‘overheids’ bedrijven wordt gemaakt. Je kunt hierbij denken aan:

- Logo’s en huisstijlen van de overheden (nationaal, regionaal, steden), ministeries, organisaties zoals de belastingdienst, postbus 51, etc.
- De publieke omroepen
- Politie, brandweer
- Bewegwijzering, straatnaambordjes, verkeersborden
- Oude PTT postzegels (voor 1989)

Alle toepassingen zijn welkom: op briefpapier, visitekaartjes, brochures, aanwijsborden, logo’s op gebouwen, auto’s – enz enz enz.

Tag je foto met:
- WLANL
- Flickr Naam
- GDM
- locatie (land, gemeente, stad) indien van toepassing
- naam van de organisatie
- 3d, 2d of bewegend
- medium (b.v. ruimtelijk, poster, visitekaartje, biljet, brochure etc.)

Bekijk voor inspiratie ook http://www.designdenhaag.eu/nl/overheid

p.s. De ministeries gaan vóór 2011 allemaal het nieuwe rijkslogo gebruiken, tot die tijd hebben we nog de kans de oude te documenteren

Hier staan de algemene spelregels van Wiki loves art/NL