Het Schunck Glaspaleis (Heerlen)

Het Schunck Glaspaleis

SCHUNCK*
Glaspaleis Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Openbare Bibliotheek Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum en Muziekschool Heerlen zijn per 1 januari  2009 één organisatie: SCHUNCK*.
De nieuwe SCHUNCK*-community representeert een multidisciplinaire, artistieke en culturele familie waarbinnen de verschillende ‘muzen’ acteren. Resultaat: mooie en boeiende projecten op het gebied van muziek, literatuur, beeldende kunst, architectuur en film. SCHUNCK* zal daarbij onder het motto ‘Hei brennt de Lamp’ als een dynamo voor een levendig cultureel klimaat gaan zorgen.

SCHUNCK* heropent op 19 juni a.s. met het tentoonstellingsproject Rites de Passage. Want bij een nieuwe organisatie hoort een nieuw ‘gezicht’. Rites de Passage is een grootschalig project waarmee de overgang van Glaspaleis Heerlen naar SCHUNCK* gevierd wordt. Een omvangrijk en innovatief voorproefje op de programmering van SCHUNCK*, waarin een groot tentoonstellingsproject geflankeerd wordt door presentaties en evenementen uit alle disciplines die in het gebouw gehuisvest zijn. Rites de Passage stelt de overgangsrite in al zijn facetten centraal, in de beeldende kunst, de literatuur, de muziek en op het gebied van de architectuur.

Met de incorporatie van de Stadsgalerij, het voormalige gemeentelijk museum van Heerlen, erft SCHUNCK* het beheer van de gemeentelijke kunstcollectie, evenals de taak deze collectie aan te vullen en uit te breiden. De collectie bestaat voornamelijk uit moderne en hedendaagse schilderkunst van na 1945. In de tentoonstelling Rites de Passage worden ook een aantal collectiewerken opgenomen.

Website: www.schunck.nl | Het Schunck Glaspaleis op wikipedia: nl.wikipedia.org/Glaspaleis | Contactpersoon: Virginia Hameleers

Lijst met te fotograferen objecten:

Vanaf 19 juni mogen volgende collectiewerken van SCHUNCK* in de tentoonstelling Rites de Passage, met toestemming van de kunstenaar, in het kader van Wiki Loves Art gefotografeerd worden:

21001, Jeroen Elsen, ‘El Paso’ (2008)
21002, Rinke Nijburg, ‘Drive-in at 6 PM’ (2007)
21003, Vanessa Jane Phaff, ‘Rotkäppchen’ (2002)
21004, Wouter van Riessen, ‘Clown en meisje’ (2006)
21005, Koen Vermeule, ‘Baarsjes’ (2003)
21006, Thomas Raat, ‘Photoshoot’ (2004)

Regels voor het maken van foto’s in het Schunck Glaspaleis:

- Er mag niet met flits gefotografeerd worden.
- Geïnteresseerden hebben toegang tot de werken na het kopen van een toegansgbewijs à € 3,50 voor de tentoonstelling Rites de Passages
- Fotografen kunnen zich melden aan de balie, die hen dan weer verder zal doorverwijzen naar de juiste plekken in het gebouw.
Deze regels zijn een aanvulling op de algemene spelregels van Wiki loves art/NL