Aan de slag met flickr.com

1. Om aan Wiki loves art/NL te kunnen deelnemen moet je een flickr.com account hebben. Flickr is een foto community die onderdeel uitmaakt van Yahoo!. Ga om een account aan te maken naar www.flickr.com en klik op ‘Create your account’:

2. Maak nu eerst een Yahoo! ID aan (als je er al een hebt kan je deze stap overslaan en met je Yahoo! ID en je password op flickr inloggen) door rechts onder op ‘Sign Up’ te klikken:

3. Vul je gegevens in en klik onderaan het formulier op ‘Create My Account’:

4. Klik vervolgens op de ‘Continue’ button om naar Flickr te gaan:

5. Vervolgens kies je een flickr screen name…

6. … en dan kom je terecht op je homepagina op flickr.

7. Ga vervolgens naar ‘You’ en kies in het menu de optie ‘Your Account’ om je standaard licentie (om mee te doen aan wiki loves art/nl moeten je foto’s een Creative Commons licentie hebben) instellingen aan te passen:

8. Klik bij ‘What license will your content have’ op ‘edit’

9. en kies vervolgens voor de ‘Attribution-ShareAlike Creative Commons‘ of ‘Attribution Creative Commons‘ licentie:

10. Ga nu naar de wiki loves art groep en word lid van deze groep door op ‘Join this group’ te klikken.

11. Nu ben je klaar om foto’s up te loaden. Klik hiervoor op ‘You’ in het hoofdmenu. Gebruik vervolgens de browse button om een foto op je computer te selecteren en klick op ‘Upload’ om het foto up te loaden:

12. Zodra de foto naar flickr geupload is kan je een beschrijving, een titel en tags toevogen. Voor foto’s die aan Wiki loves art /NL deelnemen moet je minimaal een titel (naam van het werk, naam van de kunstenaar en/of (jaargetal) en een aantal tags (WLANL, de naam van het museum, de door ons aangemaakte collectiecode en je flickr-naam) toevoegen:

13. Nadat je op add geklikt hebt kom je terecht op de pagina van je foto. In het menu net boven de foto’s kun je de foto toevoegen aan de Wiki loves art/NL group.